Menu

Dette bør man vide om sportsroning

Sportsroning er et rotilbud for alle mennesker. Mennesker i alle aldre kan dyrke sporten, men det er primært voksne mennesker, der gør det den dag i dag. Træningen er meget effektiv, og den giver både kondition og styrke. Pulsen kommer op, og der er både mulighed for intervaller og lange stræk. Intensitet og tid er også noget, der spiller ind i denne sportsgren. Der er stor kvalitet i træningen, og det er en fantastisk måde at være sammen på.

Der er desuden stor mulighed for variation i træningerne. Det gør, at ikke to træninger er ens, og man kommer aldrig til at kede sig. Man har også mulighed for at træne med nogle nye, hver gang man er af sted. Der er stort fokus på fællesskab og på at have det sjovt.

De fleste kender nok sportsgrenen fra Olympisk rodning – og ellers kan man se det på tv.

Sportsroning giver også glæde

Man kan dyrke sportsroning i alle typer af både, når blot man er medlem af en forening. Man forbedrer sin form meget hurtigt, og man kommer også til at blive teknisk dygtigere på meget kort tid.

Til en træning får man et program. Det består af en kombination af både opvarmning og intervaller, og enhver træning slutter af med afroning. Både i løbet af træningen og efter kan man ikke undgå at blive glad. Det gode humør træder nemlig nemt ind, når man dyrker sport på denne måde.

Som allerede nævnt er sporten også meget effektiv på tid. Man behøver kun at være på vandet i 1 time og 15 minutter for at få det maksimale ud af træningen. I ergometer behøver man kun være i gang i en time.

Under træningen får man vejledning af en coach, som man også kan rette henvendelse til ved spørgsmål. Coachen giver også løbende feedback, så man har mulighed for at dygtiggøre sig og blive bedre til at ro.