Menu

Roning og betting

Roning hører til en af de mindre sportsgrene på verdensplan, og det er ikke rosportens regattaer og konkurrencer, der fylder mest i medierne.

Det samme gør sig gældende hos bookmakerne. For det er ikke ligefrem roning, der popper først op, når du besøger din favorit-bookie på nettet. Det er sværvægtere som fodbold, tennis, håndbold, der fylder. Men heldgivis er der også mange bookmakere, som tilbyder odds på roning, når der er store begivenheder i farvandet.

Store bookmakere med licens til det danske marked – såsom Unibet – giver alle ro-fans og andre med interesse i denne fantastiske sport mulighed for at ramme vinderen, når roerne sætter årerne i vandet til store konkurrencer som World Cup, VM og ikke mindst OL.

Når der er OL på programmet, kan du være sikker på at der er masser af odds på samtlige idrætsgrene – og ofte mere til. Og selvfølgelig er der også masser af roning i bookmakernes lange lister over mulige væddemål. Så her kan du altså forsøge at tjene en skilling på din viden om roning ved at forudse. hvem der klarer sig hurtigst gennem de 2.000 meter og til sidst står på bredden med guldmedaljerne om halsen.

Akkurat som det er tilfældet i andre sportsgrene, er det også i roning en blændende god idé at gøre hjemmearbejdet ordentligt, hvis du vil forøge dine chancer for at vinde lidt på din viden og måske få lidt ekstra tilskud til studietidens strabadser. Følger du ikke med i international roning, og kender du ikke de enkelte roeres – eller nationers – styrker og historik, findes der masser af ro-sites på nettet, hvor du kan læse nyheder og finde resultater fra de store regattaer og konkurrencer. Det vil klæde dig bedre på – og måske vil det endda betyder, at du får yderligere interesse i denne fantastiske sport.

I et OL-år er det dog ikke altid lige nemt at spotte formen, da det i den grad handler om at toppe formen til lige præcis den dag, hvor OL-ræset skal foregå. Skulle du være så heldig at finde et par staldtips, kan det også komme dig til gode, idet du måske kan ramme en af de undertippede både, som bookmakerne måske ikke har den store tiltro til.

Og om ikke andet giver en lille skilling på højkant muligheden for at få ekstra spænding med “om bord”. Sidder du foran tv-skærmen – og er Danmark ikke med i heatet – kan du altid satse et par kroner på at den australske båd overrasker og tager guldet foran de franske favoritter. Eller måske kan den polske båd følge op på de gode resultater fra World Cup?

Mulighederne for spænding er mange, og som de fleste, der har været vidne til den danske “guldfirers” mange flotte præstationer ved OL, kan bekræfte, så er roning en fantastisk sport at følge på skærmen. Det handler helt enkelt om at komme først over stregen, og som tv-seer har man det perfekte overblik over stillingen i løbet. Og adrenalinen begynder for alvor at pumpe, når din favoritbåd sætter frekvensen af åretage op mod slutningen af løbet og stille og roligt æder sig ind på de foranliggende både. Så kan det være svært at sidde stille i sofaen…

Roning giver i sig selv basis for masser af drama, og når du har muligheden for at spille et par kroner på de store konkurrencer, kan du være sikker på, at du kommer til at elske roning endnu mere.